fallback

За цената по търговото на „София Хотел Балкан” АД

17:31 | 24.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Материалът е предложен от Пламен Дерменджиев (plamender), автор в категория Бизнес на Blog.bg

Наскоро двама от тримата мажоритарни акционери в „София Хотел Балкан” АД, познато като х-л Шератон, увеличиха общото си участие в капитала на дружеството до 66,90%. Увеличението го направиха като в две, предварително договорени сделки, купиха общо около 83 000 бр. акции. Съгласно ЗППЦК те отправиха търгово предложение до останалите акционери за изкупуване на техните акции по цена от 102,04лв.

На 13.05.2008 г. КФН реши да наложи временна забрана на търгово предложение. Тогава информацията за параметрите на търговото предложение беше много оскъдна. Единствено бе публикуван протокол от 3 стр. от заседание на съвета на директорите.

На 04.06.2008г. КФН реши да не издава окончателна забрана за публикуване на коригирано търгово предложение. Подчертавам квалификацията „коригирано” търгово предложение. Така и не стана ясно в какво се състои, т.нар. „корекция” до 12.06.2008 г., когато се публикува самото търгово предложение и неговото описание в публичния регистър на сайта на КФН. В това описание е записано, че „Комисията за финансов надзор не е одобрила, нито е отказала одобрение на справедливата цена на акциите и не носи отговорност за верността и пълнотата на съдържащите се в обосновката данни.”

Вижте още: Защитени ли са интересите на инвеститорите?

Свързани компании:

София Хотел Балкан АД(SHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:05 | 13.09.22 г.
fallback