fallback

Ти Би Ай Динамик

Начална дата за продажба на дялове от договорния фонд

09:00 | 07.09.05 г.

Дялове на Договорен фонд "Ти Би Ай Динамик" ще могат да се купуват от 7 септември, уведомява управляващото дружество Ти Би Ай Асет Мениджмънт ЕАД чрез публикация в ДЪржавен вестник. От тази дата инвеститорите могат да купуват дялове всеки работен ден от 9 до 16 ч. на гишетата на Ти Би Ай Асет Мениджмънт.

Управляващото дружество получи на 17 август разрешение от Комисията за финансов надзор за организиране и управление на договорния фонд "Ти Би Ай Динамик". Тогава КФН даде разрешение за организирането на още два договорни фонда.

Дяловете се придобиват срещу заплащане на пълната им емисионна стойност. Емисионната стойност е равна на нетната стойност на активите на един дял, увеличена с разходите по емитирането в размер 2% от нетната стойност на активите на един дял.

Фондът ще изкупува обратно чрез управляващото дружество емитирани дялове, след като нетната стойност на активите му достигане минимално изискуемия размер 500 000 лв. и по цена, основана на нетната стойност на активите на един дял, намалена с разходите по обратното изкупуване в размер 1% от нетната стойност на активите на един дял, освен в случаите на спиране на обратното изкупуване.

Поръчките за покупка и обратно изкупуване на дялове на договорния фонд ще се изпълняват в срок до 5 работни дни от датата на подаване на поръчката. Поръчката за покупка се изпълнява до размера на внесената от инвеститора сума, разделена на определената емисионна стойност на един дял, като броят на закупените дялове се закръглява към по-малкото цяло число. Остатъкът от внесената сума се възстановява на инвеститора в 3-дневен срок от датата на изпълнение на поръчката.

Паричните средства, набрани чрез публично предлагане на дялове на Договорен фонд "Ти Би Ай Динамик", ще се инвестират преимуществено в акции: акции, приети за търговия на регулиран пазар в страната - до 90 % от активите на фонда; акции, приети за търговия на международно признати регулирани пазари - до 50 % от активите на фонда; акции или дялове, издадени от други инвестиционни дружества или фондове - до 30 % от активите на фонда.

Инвестиции в ценни книжа, издадени или гарантирани от българската държава и включващи ценни книжа както по вътрешния, така и по външния дълг на Република България - до 50% от активите на фонда; ипотечни облигации, издадени от български банки - до 50% от активите на фонда; корпоративни облигации, издадени от български емитенти - до 50% от активите на фонда.

Дългови ценни книжа, издадени от български общини - до 50% от активите на фонда; чуждестранни дългови ценни книжа, търгувани на международно признати регулирани пазари - до 30 % от активите на фонда при спазване на изискванията относно вида и качеството на ценните книжа съгласно закона и в съответствие с решения и указания на надзорния орган; други ценни книжа, които не се търгуват на регулиран пазар, включително наскоро издадени ценни книжа, за които съществува задължение съгласно закона или условията на емисията да бъдат регистрирани за търговия на регулиран пазар на ценни книжа в срок не по-дълъг от една година от издаването им - до 10% от активите на фонда; безсрочни и със срок до 12 месеца банкови влогове - до 50% от активите на фонда.

На 12 септември ще започне предлагане и на дялове от договорния фонд "Сентинел - Принсипал".

Свързани компании:

ДФ Ти Би Ай Динамик(5TBB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:09 | 28.08.22 г.
fallback