fallback

С 16% до 520 млн. евро скочи печалбата на UniCredit

Нетната печалба на UniCredit за първото тримесечие е 520 млн. евро

17:21 | 12.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

Най-голямата италианска банка UniCredit е успяла да увеличи с 16% печалбата си през първите три месеца на годината в сравнение със същия период на 2009 г. благодарение на увеличените приходи от търговия с ценни книжа.

От финансовата група съобщиха още, че разглеждат всички стратегически възможности пред своето звено за управление на активи Pioneer Global Asset Management, предаде Bloomberg.

Нетната печалба на UniCredit за първото тримесечие е 520 млн. евро в сравнение с положителен резултат от 447 млн. евро година по-рано. Това се оказа повече от прогнозираните от анализатори 364 млн. евро.

През февруари италианската банка емитира нови акции за 4 млрд. евро, за да укрепи капиталовата си база. Малко след това UniCredit възложи на Bank of America Merrill Lynch да проучи всички възможности да се увеличи стойността на нейното подразделение за управление на активи Pioneer Global Asset Management.

Другите алтернативи пред Pioneer са продажба, първично публично предлагане или споразумение за партньорство, според източници, започнати със ситуацията.

Pioneer управлява активи за 172 млн. евро и оперира в 31 страни по целия свят. Печалбата му преди данъци за 2009 г. възлезе на 287 млн. евро, което е с 52% по-малко спрямо 2008 г.

Акциите на UniCredit поскъпват с над 2% на фондовата борса в Милано днес, което дава на банката пазарна капитализация от 38,4 млрд. евро.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:38 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още