fallback

Още 4 банки в САЩ бяха затворени през седмицата

Броят на банковите фалити от началото на годината достигна 68

18:35 | 08.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

Регулаторните органи в САЩ затвориха 4 банки през изминалата седмица, с което общият брой на банковите фалити в страната от началото на годината достигна 68, съобщи Bloomberg.

Затворените банки са базирани в щатите Аризона, Калифорния, Минесота и Флорида, и разполагат с активи за общо 740 млн. долара.

Федералната корпорация по депозитно застраховане (FDIC) ще поеме контрола върху активите им, като фалитът на банките ще струва на FDIC 213,7 млн. долара.

Базираната в Лос Анджелис City National Corp. е закупила една от фалиралите банки - 1st Pacific Bank of California, разположена в Сан Диего.

City National е платила премия от 1,62% за да придобие депозитите на 1st Pacific Bank на стойност 291,2 млн. долара.

Депозитите на други две от фалиралите банки - Towne Bank от Аризона и Access Bank от Минесота, също са били придобити с премия от други финансови институции.

FDIC е запазила дял единствено във фалиралата Bank of Bonifay от Флорида, за която не е била платена премия.

Миналата година в САЩ имаше 140 банкови фалита, най-големият годишен брой от 1992 г. Те са коствали на застрахователния фонд над 30 млрд. долара. 25 банки фалираха през 2008 г. и само 3 през 2007 г.

Броят на считаните за проблемни банки в списъка на FDIC скочи до 702 през четвъртото тримесечие на миналата година от 552 за предходното.

От корпорацията очакват разходите за банковите фалити да нараснат до около 100 млрд. долара през следващите четири години.

Банковите фалити в САЩ са започнали да намаляват темпа си и вероятно ще отбележат пик към края на годината, заяви през април Шийла Беър, председател на FDIC.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:39 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още