fallback

Гърция гласува драстичните реформи още днес?

Днес на протест заради вчерашните инциденти излизат и банковите служители в страната

10:21 | 06.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

Днес се очаква гръцкият парламент да се занимава с обсъждането на реформите, необходими за съкращаване на бюджетните разходи. Прогнозите са, че по-късно днес ще има решение по въпроса, което ще бъде в подкрепа на изискванията на МВФ и еврозоната.

Банковият сектор стана поредният отрасъл, който започва протести в Гърция. Служителите на финансовите институции излизат на 24-часов протест заради вчерашния инцидент, при който трима техни колеги загинаха при атентат в Атина.

Фаталният инцидент шокира гръцката общественост, а жертвите са първите загинали при протести в страната за последните 20 години, пише АР. Ранените вчера бяха 41 от представителите на полицията и още 15 от редиците на протестиращите.

Близо 100 хил. души протестираха по улиците на Атина вчера по време на националната стачка срещу планираните от правителството реформи. Те са свързани с драстично съкращаване на бюджетните разходи, за да може страната да отговори на изискванията на МВФ и еврозоната за получаване на спасителния заем.

Гърция спещно се нуждае от поне 8,5 млрд. евро до 19 май, когато падежира облигационна емисия в такъв размер.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:23 | 06.05.10 г.
fallback
Още от Свят виж още