fallback

Индийско Renault за 2500 долара

Новият модел излиза в продажба на индийския пазар през 2012 г.

13:31 | 04.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

Френският производител на автомобили Renault и индийският му партньор Bajaj ще пуснат на пазара в Индия малък съвместен модел на цена от 2500 долара, съобщава АФП. Новата кола ще конкурира Tata Nano, представена като най-евтината в света.

„Индийското Renault”, което се предвижда да излезе в продажба през 2012 г., ще е на цена в местна валута от 110 хил. рупии спрямо 123 хил. рупии за Tata Nano.

Новината потвърждава предварителната информация от френската компания от ноември миналата година, че предстои пускането на нов „свръхконкурентен“ модел.

Дизайнът, разработката и сглобяването на колата са поверени на Bajaj, като помощ в целия процес оказва групата Renault-Nissan. Последната пък има водеща роля в търговската част и разпространението.

Засега името на евтиния модел не се разкрива.

През април от Renault обявиха, че прекратяват партньорството си с друга индийска компания – Mahindra, с която трябваше да се произвежда Logan в Индия. В същото време френската група потвърди, че запазва интереса си към индийския пазар, който е един от най-перспективните в света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:20 | 04.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още