fallback

Фед повиши щатските индекси

Според анализатори за момента ситуацията в Европа е „външна“ за САЩ и щатската икономика изглежда в по-добро състояние

23:12 | 28.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Щатските акции приключиха днешната сесия на положителна територия благодарение на излезлите по-добри от очакванията корпоративни резултати и на очакванията, че Фед ще остави основната лихва в страната на сегашното й ниско ниво.

За разлика от щатските пазари европейските силно се понижиха днес, след като кредитният рейтинг на Испания беше понижен, предаде Bloomberg.

Индексът Standard & Poor’s 500 се повиши с 0,7 на сто до 1191 пункта. Dow Jones Industrial Average добави 0,5 на сто до 11 045 пункта, а Nasdaq Composite остана почти без промяна на ниво от 2471 пункта.

Оптимизмът за щатската икономика и печалбите на компаниите доведоха до 7% ръст за S&P 500 за тази година, докато проблемите с Гърция и други страни от еврозоната стопиха увеличението на общоевропейския индекс Stoxx 600.

Според анализатори за момента ситуацията в Европа е „външна“ за САЩ и щатската икономика изглежда в по-добро състояние, което привлича инвеститорите.

В същото време влошаващата се дългова криза в Европа увеличава натиска върху правителствата да увеличат обещаната на Гърция помощ. Директорът на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан опроверга изказването, че е оценил необходимата помощ за Гърция на 120 млн. евро. Строс-Кан е уточнил, че размерът на помощта все още се обсъжда. Договорената към момента помощ е 45 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:01 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още