fallback

Гърция постави под съмнение адекватността на решението за рейтинга

Няма „никакъв проблем” Гърция да има споразумения за финансова помощ до края на седмицата, смята гръцкият финансов министър

22:11 | 27.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

„Решението на Standard & Poor's да понижи рейтинга на Гърция не отразява икономическите фундаменти на страната и не взима предвид механизма на действие на помощта, предложена от Европа и Международния валутен фонд (МВФ).”

Това е коментарът на гръцкия финансов министър след обявяването на решението на агенцията, който на практика постави под съмнение адекватността на предприетата мярка.

„Както изглежда, понижението не отразява реалното състояние на икономиката, бюджетната ситуация и перспективите предвид разговорите с ЕС и МВФ”, заяви Георгиос Папаконстантину, цитиран от Ройтерс.

Помолен да коментира дали споразумение за поисканата финансова помощ може да бъде сключено до края на седмицата, той заявява: „Да, без никакъв проблем”.

Standard & Poor's свали държавния рейтинг на Гърция до спекулативната категория “BB+”, уточнявайки, че решението за това е следствие от политическите и икономическите трудности, срещани от страната в усилията й да намали задълженията си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:03 | 16.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още