fallback

Републиканците в САЩ блокираха дебата за реформите във финансовия сектор

От републиканската партия мотивират действията си с това, че законът не отива достатъчно далеч в реформите си

08:37 | 27.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Републиканците в щатския Сенат блокираха започването на дебат върху закона за реформи във финансовия сектор, предаде ВВС.

Демократите се нуждаеха от 60 гласа от 100-те места в Сената, за да се започне обсъждане на закона, но не им достигнаха три, след като сенатор демократ е гласувал "против" заедно с 39 сенатори републиканци.

От републиканската партия мотивират действията си с това, че законът не отива достатъчно далеч в реформите си. Демократите пък ги обвиняват, че искат да защитят интересите на богати корпорации.

И от двете партии обаче заявяват, че очакват мерките да бъдат одобрени. 

Камарата на представителите вече прие своя версия на закона и двете камари на Конгреса трябваше евентуално да съгласуват своите варианти.

С промените ще се създаде независим регулатор във Федералния резерв, който ще помага на потребителите при търговия с финансови инструменти, както и механизъм, чрез който да се раздробяват твърде големите финансови институции в случай на фалит. Ще се наложат и нови стандарти за предотвратяване на поемането на твърде голям риск и по-прозрачен пазар за търговия на деривативни инструменти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:03 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още