fallback

Петролът започна новата седмица с ръст

Котировките се повишават за пети пореден ден, но поскъпването на суровината остава ограничено

08:39 | 26.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола стартира седмицата с ръст, водена от очакванията за позитивни новини за състоянието на американската икономика.

Според прогнозите такива може да предстоящите утре данни за потребителското доверие, което вероятно е постигнало тримесечен връх през настоящия месец, предава Bloomberg.

Подкрепа на суровината оказва ръстът на борсовите индекси в Азия, където основна движеща сила днес са добрите новини за печалбата на Toyota въпреки проблемите, които среща компанията с изтеглените от пазара автомобили.

На електронната платформа на борсата в САЩ тази сутрин петролът с доставка през юни поскъпва с 0,5 на сто до 85,56 долара за барел.

Според анализатори подкрепа на петрола оказва също случващото се в Гърция, която е в процес на преговори за получаване на голям кредит от Международния валутен фонд и еврозоната.

В Лондон тази сутрин петролът от сорта брент поскъпва с 0,5 на сто до 87,65 долара за барел. Така брентът се търгува с премия от цели 2,13 долара спрямо лекия суров петрол, търгуван в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:28 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още