fallback

Добрите данни за жилищния сектор не подкрепиха Wall Street

Технологичните компании се наредиха сред най-губещите в началото на сесията

18:13 | 23.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Добрите данни за силния 27-процентен скок в продажбите на нови жилища в САЩ през март не успяха да дадат положителен импулс на щатските индекси в началото на днешната сесия, предаде CNN.

Силните финансови резултати на оператора на кредитни карти American Express, както и новината, че Гърция е поискала официално спасителна финансова помощ от еврозоната и Международния валутен фонд, също не успяха да подкрепят котировките.

Dow Jones IA, който включва 30-те най-ликвидни и най-големи борсови компании в САЩ, се понижава с 0,1% до 11 129,15 пункта час и половина след началото на търговията. Широкият индекс S&P 500 също губи 0,1% до 1 207,52 пункта, а на борсата Nasdaq индексът Nasdaq Composite се понижава най-силно с 0,3% до 2 511,53 пункта.

Последната за тази седмица сесия започна с леки понижения при трите индекса, след като поръчките за производството на стоки с дълготрайна употреба неочаквано отчетоха спад от 1,3% през март.

Те са добър ориентир за бъдещата активност във фабричния сектор и понижението им е лош знак за възстановяващата се от рецесията американска икономика.

Технологичните компании се наредиха сред най-губещите в началото на сесията, като акциите на Microsoft поевтиняват с 2% до 30,81 долара, след като рекордните продажби на софтуерната компания се оказаха под пазарните прогнози.

Акциите на American Express обаче поскъпват силно с 4,5% до 48,87 долара на Нюйоркската фондова борса, след като стана ясно, че печалбата на финансовата компания се е удвоила. Положителният й резултат за първото тримесечие възлиза на 885 млн. долара, или 73 цента на акция, в сравнение с печалба от 437 млн. долара, или 31 цента на акция преди година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:13 | 23.04.10 г.
fallback
Още от Свят виж още