fallback

Шефът на Blackstone подкрепи Goldman Sachs

Стивън Шварцман е подчертал, че никога не се е съмнявал в етиката на банката по време на 40-годишната си кариера

21:41 | 22.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Главният изпълнителен директор на фонда Blackstone Group – Стивън Шварцман, е заявил, че компанията му ще остане клиент на обвинената в измама банка Goldman Sachs. Той е подчертал, че никога не се е съмнявал в етиката на банката по време на 40-годишната си кариера, предаде Bloomberg.

“Никога не сме имали обстоятелства, при които да е била поставена под въпрос етиката им (на Goldman Sachs)”, е заявил Шварцман. “Ние сме голям клиент на Goldman и ще продължим да им бъдем голям клиент.”

Подкрепата си за банката изразиха и други големи компании като Ford Motor и Macy’s, които обявиха, че остават клиенти на Goldman въпреки повдигнатите миналата седмица обвинения в измама от Комисията за ценните книжа и борсовите операции (SEC).

От Goldman Sachs определиха обвиненията като необосновани законово и с факти и заявиха, че ще ги оспорват.

Обвинението няма да има дългосрочен ефект върху Goldman Sachs, коментира анализаторът Брад Хинц от Sanford C. Bernstein & Co. “И преди сме виждали проблеми на Wall Street, не смятам, че това е краят на Goldman”, е заявил той.

Според него отдръпването на инвеститорите от акциите на банката ще е временно. Goldman Sachs вероятно ще потърси начин да сключи споразумение с финансовия регулатор, смята Хинц.

Още по темата:

Шефът на Goldman отвърна на атаките срещу банката

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:45 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още