fallback

Цената на петрола се движи плавно надолу

Котировките отстъпват минимално заради поредния ръст на петролните запаси в САЩ

08:38 | 22.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола регистрира движение в тесни граници през изминалото денонощие, като котировките се понижиха минимално. Като причина за това се посочва поредният ръст на петролните запаси в САЩ, обявен вчера.

Редовните данни на американското енергийно министерство показаха, че през последната седмица запасите от петрол в страната са нараснали с 1,89 млн. барела и са достигнали общо 355,9 млн. барела. Предварителните очаквания на анализаторите бяха съвсем други, като се прогнозираше спад от 750 хил. барела, пише Bloomberg.

В резултат на това цената на петрола с доставка през юни се понижи със 17 цента, за да завърши вчерашната борсова сесия при 83,68 долара за барел. Тази сутрин котировките отстъпват с още 0,3 на сто до 83,40 долара за барел в часовете на електронна търговия на борсата в Ню Йорк.

За отстъплението на петрола допринася и поскъпването на американския долар, който повишава стойността си спрямо еврото вече пети пореден ден.

На борсата в Лондон вчера цената на петрола от сорта брент се понижи с 1,1 на сто до 85,70 долара за барел, а тази сутрин барел от суровината се търгува по 85,60 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:30 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още