fallback

Щурм в края на сесията изведе американските индекси до нов ръст

Силните отчети за първото тримесечие продължават, което оказва подкрепа на оптимистичните настроения

23:05 | 21.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовата сесия в САЩ премина при доста разнопосочни настроения, като индексите започнаха търговията с минимален ръст, след което се оцветиха в червено. Час преди края на сесията обаче оптимизмът се завърна и в крайна сметка приключиха с ръст.

Индексът на сините чипове на борсата в Ню Йорк Dow Jones Industrial Average се повиши с минималните 0,06 на сто до 11 124 пункта, постигайки трети пореден ръст. Широкият индекс S&P 500 обаче не успя да излезе на позитивна територия, губейки 0,1 на сто до 1 206 пункта.

Най-стабилно днес се представи индексът Nasdaq Composite. Показателят успя да се повиши с 0,17 на сто, за да приключи сесията при 2 505 пункта.

Сред основните двигатели на търговията днес бяха добрите отчети на Apple и Morgan Stanley.

Акциите на технологичната компания поставиха нов рекорд, водени от силния ръст на печалбата за първото тримесечие на годината. Освен това от Apple обещаха нови впечатляващи продукти, заради които резултатите да продължат да се подобряват. Книжата на компанията поскъпнаха с над 6 на сто до 259,50 долара за брой.

Morgan Stanley пък публикува поредния силен отчет във финансовия сектор, като с лекота би предварителните очаквания на анализаторите. Акциите на банката поскъпнаха с над 4,5 на сто до 31,83 долара за брой. От финансовия сектор дойдоха и други добри новини, свързани с отчетите на Wells Fargo, KeyCorp и Moody’s.

В рамките на деня американският долар постигна пети пореден ръст спрямо еврото, което се дължи основно на неяснотата около ситуацията в Гърция. Днес в страната започнаха разговори между правителството и представителите на еврозоната и МВФ за отпускане на заем към страната.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:46 | 29.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още