fallback

Европарламентът отлага важни дебати заради спрените полети

За тази седмица се предвиждаше да се гласува новият вариант на споразумението между ЕС и САЩ за достъпа до данните на SWIFT

12:50 | 20.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Европейският парламент (ЕП) беше принуден да отложи обсъждането и гласуването на важни законопроекти, тъй като много евродепутати не можаха да пристигнат в Страсбург за пленарната сесия тази седмица. Причината е преустановяването на полетите заради облаците пепел от изригването на вулкана в Исландия.

За тази седмица се предвиждаше да се гласува новият вариант на споразумението между ЕС и САЩ за достъпа до данните на най-голямата междубанкова мрежа SWIFT. Предвиждаше се да бъдат разгледан и законопроект за енергийната ефективност. Сега гласуването на споразумението и законопректа се отлага за началото на месец май, съобщи Итар-Тасс.

Председателят на ЕП Йежи Бузек е заявил днес, че транспортните проблеми, възникнали в Европа заради отмяната на повечето авиополети, са засегнали много граждани на ЕС и може сериозно да се отразят на икономиката на някои европейски страни.

По думите на Бузек „ЕК вече е предприела необходимите стъпки за противодействие на транспортната криза, но и евродепутатите трябва да вземат активно участие в изработването на дългосрочно решение на този проблем“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:42 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още