fallback

Във вторник отварят небето над Европа за полети

Няколко страни взеха решение да отворят летищата си утре, натискът от страна на превозвачите се усилва

20:53 | 19.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Въздушното пространство над Европа ще бъде отворено за полети от утре, се казва в информация от представители на Европейската комисия, цитирана от Wall Street Journal. На този етап обаче това не е оповестено окончателно, като само някои страни са съобщили, че вдигат забраната за полети.

За вдигане на забраната за извършване на полети допринася и силният натиск на авиокомпаниите, които търпят огромни загуби. Вече доста от тях са провели тестови полети без пътници, за да покажат, че въздушното движение е безопасно.

Днес френското правителство днес взе решение постепенно да отвори въздушното пространство на страната, започвайки от утре в 08:00 часа местно време, съобщи пресслужбата на премиера Франсоа Фийон, цитирана от световните агенции.

Въздушното пространство на Белгия също постепенно ще бъде отворено за полети от утре сутрин - 08:00 часа местно време, обяви днес белгийското министерство на мобилността, цитирано от агенция Белга и Франс прес.

"Кацанията ще бъдат възможни от 08:00 часа, а излитанията - най-рано от 14:00 часа", уточни ведомството.

Основното финландското летище Хелзинки-Вантаа ще бъде отворено още тази вечер (около 19:00 местно време), съобщи пък местният летищен оператор.

Отваряне на летището от тази нощ ще има и в Холандия, като тази вечер от Амстердам ще излетят три самолета с пътници за Шанхай, Дубай и Ню Йорк, посочи транспортният министър на страната, цитиран от АФП.

Още по темата:

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:23 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още