fallback

Добрите тримесечни отчети не успяха да впечатлят Wall Street

Борсовите индекси в САЩ се понижиха рязко, като S&P 500 потъва с 1%

18:12 | 16.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Петъчната сесия започна с понижения за основните борсови индекси на Wall Street, въпреки че две от компаниите в Dow Jones IA – General Electric и Bank of America, обявиха по-добри от очакваното финансови резултати за първото тримесечие.

Данните за жилищното строителство в САЩ през март, които излязоха преди началото на сесията, също се оказаха доста по-добри от прогнозите. Въпреки това индексът на 30-те най-големи и често търгувани борсови компании Dow Jones IA се понижава с 0,5% до 11 093,33 пункта час и половина след началото на сесията.

Широкият борсов измерител S&P 500 губи 1% до 1 200,61 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се понижава с 0,8% до 2 496,73 пункта.

Сесията в четвъртък донесе минимални изменения на трите индекса след разочароващите новини за първоначалната безработица и индустриалното производство.

Акциите на индустриалния конгломерат General Electric поевтиняват с 2,4% до 19,03 долара на Нюйоркската фондова борса, след като компанията отчете 18% спад на печалбата си за първото тримесечие до 2,3 млрд. долара, или 21 цента на акция. Анализаторите очакваха по-малка печалба на акция от 16 цента.

Най-голямата банка в САЩ Bank of America на свой ред съобщи, че е излязла на печалба от 3,2 млрд. долара за първите три месеца на годината, или 28 цента на акция. Това се оказа три пъти повече от пазарните прогнози, но въпреки това акциите на банката поевтиняват с 3,6% до 18,75 долара на Нюйоркската фондова борса.

Още по-силно поевтиняват акциите на Google на борсата Nasdaq, въпреки че компанията отчете 38-процентен ръст на печалбата си до 1,96 млрд. долара, или 6,06 долара на акция. Книжата на онлайн гигантът поевтиняват с близо 6% до 561 долара за акция.

Добрите финансови резултати на трите компании и данни за жилищното строителство през март бяха засенчени от понижението на индекса на потребителското доверие на Мичиганския университет. Стойността му неочаквано се понижи до 69,5 пункта през април спрямо 73,6 за март, което е знак за влошаване на икономическите нагласи на домакинствата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:55 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още