fallback

Ръст на европейските борси, гръцката на червено заради изказването на Сорос

Основните национални индекси на всички западноевропейски пазари отчетоха ръстове

20:11 | 14.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Европейските акции отчетоха ръст днес, изпращайки общоевропейския индекс Stoxx Europe 600 до най-високото му ниво от септември 2008 г., след като резултатите на Intel и JPMorgan Chase & Co. увеличиха оптимизма относно икономическото възстановяване, предаде Bloomberg.

Infineon Technologies и STMicroelectronics поведоха ралито при производителите на чипове, след като от Intel прогнозираха продажби над оценките на анализатори.

Книжата на ирландската Allied Irish Banks скочиха със 7,9 на сто, след като от Goldman Sachs препоръчаха на инвеститорите да ги купуват.

Акциите на Ericsson AB отчетоха най-силен ръст от над година, след като от Credit Suisse увеличиха рейтинга им.

В Гърция обаче фондовият пазар остана на червено, след като Джордж Сорос заяви, че лихвите по спасителния план за страната са твърде високи.

Stoxx 600 добави 0,7 на сто до 270,44 пункта. Основните национални индекси на всички западноевропейски пазари отчетоха ръстове. Британският FTSE 100 и френският CAC 40 напреднаха с по 0,6 на сто, а германският DAX - с 0,8 на сто.

Гръцкият основен индекс ASE се понижи с 1,4 на сто, след като вчера отстъпи с 2,2 на сто. Акциите на най-голямата банка в страната - National Bank of Greece, се понижиха с 4%, а тези на втората по големина - EFG Eurobank Ergasias, загубиха 5,2 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:54 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още