fallback

Гневна тълпа кредитополучатели се нахвърли върху шеф на JPMorgan

"Той избяга като куче с подвита опашка", коментира един от участниците в атаката срещу ръководителя на кредитни отдел Дейвид Лоуман

09:01 | 14.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Шефът на ипотечното кредитиране на втората по големина банка в САЩ JPMorgan – Дейвид Лоуман, бе нападнат от разгневени длъжници. Това се случи в отговор на негова покана клиенти на банката, които се опасяват от невъзможност да погасят заемите си, да разговарят лично с него.

По време на изслушване пред Конгреса във Вашингтон Лоуман е получил въпрос към кого могат да се обърнат длъжници по ипотеки, които смятат, че служителите на банката не им помагат в опитите да запазят домовете си.

„Да дойдат при мен“, е отговорил Лоуман и няколко минути по-късно около 50 кредитополучатели нахлули в залата и му връчили документ от 6 страници, в който се описва как служители на JPMorgan пренебрегват исканията на закъсали длъжници за преразглеждане или разсрочване на заемите.

„Той побягна. Избяга като куче с подвита опашка“, коментира Брус Маркс от една от американските асоциации за защита на интересите на кредитополучателите. „Беше изплашен до смърт, защото не знаеше какво да каже на длъжниците“, коментира той, цитиран от Ройтерс.

Организацията на Маркс е доста активна по отношение на организиране на форуми, на които кредитополучателите да имат възможност за преговори по модификация на задълженията си. До декември JPMorgan е имала добри отношения с организацията, но после е престанала да си сътрудничи с нея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:42 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още