fallback

Цената на петрола продължава да отстъпва

Котировките се колебаят около 84 долара за барел заради пореден ръст на запасите в САЩ

08:41 | 14.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът продължи да поевтинява и през изминалото денонощие, като котировките се задържат на отрицателна територия вече шести пореден ден. Новото отстъпление бе предизвикано от данните за пореден ръст на петролните запаси в САЩ, който отново поставя под съмнение бързото възстановяване на икономиката.

Вчера стана ясно, че запасите от петрол в САЩ са нараснали с още 1,41 млн. барела през последната седмица, като данните са на браншовата организация Американски петролен институт. Днес се очакват и официалните правителствени данни, а очакванията са те да покажат увеличение на запасите от 1,3 млн. барела.

На борсата в Ню Йорк вчера цената на петрола с доставка през май се понижи с 29 цента (0,3 на сто) до 84,05 на сто. През нощта черното злато отстъпи до нива под 84 долара за барел, но рано тази сутрин успява да се върне над това ниво.

Причината за прекратяване на спада в цената на петрола е поскъпването на еврото, което тази сутрин напредва силно до 1,3660 EUR/USD.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент с доставка през май поевтиня с 0,1 на сто до 84,72 на сто. Тази сутрин суровината поскъпва с 0,25 на сто до 84,92 долара за барел и продължава да се търгува с премия спрямо американския лек суров петрол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:28 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още