fallback

Щатските индекси се оттеглиха от вчерашните си върхове

Най-лошо в началото на търговията се представят компаниите от здравния и технологичния сектор

17:58 | 06.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовите индекси в САЩ започнаха с понижения днешната сесия и отстъпиха от вчерашните си върхове при липсата на важни икономически данни. По-късно днес ще излезе докладът от последната среща на Федералния резерв, който ще хвърли светлина върху вижданията на неговото ръководство относно перспективите пред щатската икономика.

Индексът на 30-те най-големи и често търгувани борсови компании Dow Jones Industrial Average отстъпва с 0,2% до 10 954 пункта един час след началото на сесията, след като в понеделник стигна най-високата си стойност от септември 2008 г. Тогава той за последно бе над психологическото ниво от 11 хил. пункта, предаде CNN.

Междувременно широкият индекс S&P 500 се понижава с 0,1% до 1 186,18 пункта, след като до края на вчерашната сесия също отбеляза най-високото си ниво за последните 18 месеца. Най-лошо в началото на търговията днес се представят компаниите от здравния и технологичния сектор.

Индексът Nasdaq Composite, който обединява компаниите на борсата Nasdaq, губи 0,2% до 2 425 пункта, като се отдалечава от най-високата си стойност от средата на август 2008 г., която регистрира вчера.

Цената на петрола се вдигна над 86 долара за барел, след като доларът поскъпна с близо процент срещу еврото, лирата и швейцарския франк. Доходността на 10-годишните американски държавни ценни книжа е 3,95% днес, след като скочи до 4% в понеделник. Това оскъпява заемите, които щатското правителство може да получи на международните финансови пазари.

Регулаторните органи в САЩ съобщиха днес, че може да наложат максималната глоба от 16,4 млн. долара на японската автомобилна компания Toyota заради това, че не е уведомила властите за проблемните си автомобили още преди четири месеца. Впоследствие се оказа, че Toyota трябва да изтегли над 8 млн. свои автомобила заради проблем с педала на газта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:24 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още