fallback

Продажбите на General Motors в Китай отбелязаха рекорд

Китай остава най-големият пазар за щатската автомобилна компания за трети пореден месец

13:58 | 02.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Продажбите на щатската автомобилна компания General Motors в Китай надминаха тези в САЩ за трети пореден месец, като отбелязаха нов рекорд през март, пише Bloomberg.

Данните подчертаха важната роля, която азиатската икономика играе за възстановяването на пазара на автомобили, който пострада сериозно от кризата през миналата година.

Продажбите на General Motors, която е най-големият чуждестранен производител на автомобили в Китай, нарастват с 68% на годишна база само в Китай в рамките на месец март.

Те възлизат на повече от 230 хил. единици, като в същото време покупките на автомобили на японската автомобилна компанияToyota в Китай са се увеличили с 33% до 61 200 автомобила.

Продажбите в Китай на най-големия корейски производител на автомобили Hyundai на свой ред се увеличават с 47 на сто през последните 12 месеца и достигат 61 638 единици през март.

Март носи ръст на продажбите на трите големи автомобилни компании не само в Китай, който стана най-големият пазар на автомобили през 2009 г., но и в САЩ.

За General Motors увеличението е от 21% до 188 546 автомобила, а при Toyota скокът в продажбите е още по-голям в размер на 41 на сто. Продажбите на Ford в САЩ се увеличават с почти 40% на годишна база, докато тези на Chrysler намаляват с 8,3% в сравнение с нивата си отпреди година.

Акциите на корейската автомобилна компания Nissan отбелязаха нов ценови рекорд на фондовата борса в Сеул днес, след като стана ясно, че продажбите й в САЩ са се увеличили с 15 на сто, а тези в световен мащаб – 47% за последните 12 месеца.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:22 | 16.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още