fallback

Петролът трайно се задържа над 82 долара за барел

Черното злато се насочва към месечен ръст от 3,4 на сто, възходът от началото на годината е близо 4%

08:40 | 31.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола остана относително стабилна през изминалото денонощие, като успя трайно да се задържи на ниво над 82 долара за барел. С основна заслуга за това са данните за ръст на потребителското доверие в САЩ през март, което вдъхна увереност, че търсенето на суровината ще се стабилизира.

Докладът за потребителското доверие изведе петрола до ръст от 0,7 на сто, но пазарните настроения се оказаха неустойчиви и в крайна сметка черното злато приключи сесията с повишение от 0,2 на сто до 82,37 долара за барел.

Тази сутрин петролът с доставка през май се търгува с минимален спад от 6 цента до 82,31 долара за барел в часовете на електронна търговия на нюйоркската борса.

След вчерашното повишение цената на петрола се насочи към месечен ръст от 3,4 на сто, пише Bloomberg. От началото на годината пък суровината е поскъпнала с 3,8 на сто.

Вчера в Лондон цената на петрола от сорта брент повиши цената си с 11 цента до 81,28 долара за барел, а тази сутрин котировките се движат около нивото от 81,20 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:30 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още