fallback

Цената на петрола с движение в тесни граници

Котировките отбелязват минимален спад от началото на седмицата и са на път към трети поредно седмично отстъпление

08:33 | 26.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола регистрира движение в доста тесни граници през изминалото денонощие, като котировките успяха да се задържат над 80 долара за барел. През последните часове черното злато успява да поскъпне минимално заради отстъплението на американския долар.

Основната новина на световните пазари днес е споразумението, което постигнаха европейските лидери за подкрепа на Гърция. Те се договориха помощ на страната да бъде отпускана само в краен случай и на двустранна основа, което бе приветствано от президента на Европейската централна банка.

Вчера в Ню Йорк петролните контракти с доставка през април понижиха цената си с минималните 8 цента до 80,53 долара за барел. Тази сутрин пък котировките се движат с ръст от 14 цента до 80,67 долара за барел.

По този начин петролът се движи с понижение от 0,1 на сто за седмицата и ако това се запази, то суровината ще отчете трети пореден седмичен спад.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта брент поевтиня с 1 цент, а днес поскъпва с 6 цента до 79,67 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:05 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още