fallback

Петролът надолу с 2% за денонощие

Сваленият рейтинг на Португалия върна страховете за развитието на икономиката и натисна котировките на суровината

08:47 | 25.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола изгуби около 2 на сто през изминалото денонощие, като основната причина за това се оказа свалянето на кредитния рейтинг на Португалия. То отново върна опасенията, че държавните дефицити ще натежат на възстановяването на основни икономики.

За отстъплението на петрола допринесоха и данните, че петролните запаси в САЩ са скочили с цели 7,25 млн. барела през последната седмица и са достигнали до най-високото си ниво от август миналата година насам, пише Bloomberg.

На борсата в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през май отстъпиха с 1,6 на сто до 80,61 долара за барел, макар в определени моменти от търговията да се наблюдаваше и отстъпление с около 2,5 на сто. Тази сутрин суровината губи още 0,5 на сто до 80,20 долара за барел.

Еврото продължава да отстъпва силно на валутните пазари, като тази сутрин падна до 1,3295 EUR/USD спрямо долара. Днес при валутната двойка може да има раздвижване, но това зависи от начина, по който ще протече срещата на лидерите на страните от ЕС.

Търгуваният в Лондон петрол от сорта брент тази сутрин се търгува при 79,22 долара за барел, като също е изгубил около 2 на сто за последното денонощие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:16 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още