fallback

Бъфет навлиза и на пазара за дистрибуция на алкохолни напитки

Инвестиционната компания на милиардера Berkshire Hathaway ще придобие дистрибутора на алкохолни напитки Kahn Ventures

11:28 | 23.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Инвестиционната компания Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет навлиза на пазара за дистрибуция на алкохолни напитки, предаде Bloomberg. За тази цел тя ще придобие Kahn Ventures, която е собственик на веригата за търговия на едро с алкохолни напитки в САЩ Empire Distributors.

В писмо до акционерите на Berkshire Hathaway Бъфет е съобщил, че планира да търси повече подходящи възможности за покупки в отрасъла. Той смята, че придобиването на Empire Distributors ще даде солидна основа за придобивания на други качествени дистрибутори в бъдеще, но параметрите на сделката засега не са уточнени.

Уорън Бъфет ускори придобиванията на компании, след като пазарите на ценни книжа започнаха да се възстановяват през миналата година, а печалбите на компаниите тръгнаха нагоре. През февруари 79-годишният инвеститор приключи най-голямото придобиване в своята кариера - това на железопътната компания Burlington Northern, срещу сумата от 27 млрд. долара.

Бъфет започва своята кариера като трансформира Berkshire Hathaway от западаща текстилна фабрика в инвестиционен конгломерат с пазарна стойност от 200 млрд. долара в рамките на четири десетилетия. Благодарение на неговата репутация инвеститорите са склонни да получават по-малка лихва от дългови книжа на Berkshire Hathaway, отколкото от американските държавни ценни книжа.

Berkshire Hathaway има повече от 100 подразделения, които предлагат различни продукти и услуги, в това число и производството на сладки изделия, електричество и предлагането на луксозни полети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:03 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още