fallback

На Острова искат да записват разговорите на банкерите

Действията целят спиране на търговията с вътрешна информация

20:56 | 18.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Банките и другите компании от финансовия сектор трябва да записват разговорите на ртейдърите си по мобилните им телефони, за да се спре търговията с вътрешна информация, заявиха от британския финансов регулатор FSA, предаде Ройтерс.

От регулатора искат компаниите да записват всички "имащи отношение разговори", проведени от служителите им по служебните им телефони или други мобилни преносими устройства за комуникация.

По оценки на FSA тези действия трябва да покрият около 16 хил. телефона и ще струват на сектора около 11 млн. Паунда (16,8 млн. долара) първоначално и около 18 млн. паунда годишно за поддръжка.

През последната година от FSA изискаха от компаниите да записват разговорите по фиксираните линии. Сега регулаторът счита, че технологиите са достатъчно напреднали, за да се включат към тези действия и мобилните телефони.

Освен това компаниите трябва да предприемат "разумни действия", за да са сигурни, че трейдърите им не водят такива разговори по личните си телефони, които не може да се записват.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:26 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още