fallback

Апатия обхвана Wall Street в началото на днешната сесия

Основните индекси остават почти без промяна след новите върхове, които отбелязаха в сряда

16:51 | 18.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовите индекси в САЩ остават почти без промяна в началото на днешната сесия на Wall Street, след като преди началото на търговията стана ясно, че инфлацията остава занижена и през февруари, а новите молби за помощи при безработица в страната са намалели незначително през миналата седмица.

Dow Jones IA, който обединява 30-те най-големи и често търгувани борсови компании в САЩ, се повишава с 0,2% до 10 753,40 пункта един час след началото на търговията. Борсовият измерител се повиши за седма поредна сесия вчера, като отбеляза най-високото си ниво на затваряне от 1 октомври 2008 г. насам.

Това е най-продължителната печеливша серия за Dow Jones IA от август миналата година, предаде CNN.

Широкият индекс S&P 500 се понижава с 0,1% до 1 165,77 пункта, а Nasdaq Composite, който обединява всички компании от борсата Nasdaq, остава без промяна на ниво от 2 387 пункта. Най-губещи са акциите от енергийния и финансовия сектор, а тези от транспортния и здравния сектор поскъпват.

Nasdaq Composite завърши вчерашната сесия на най-високото си ниво от края на август 2008 г., а S&P 500 – от 26 септември 2008 г. Те са отчели ръст в рамките на четири от последните пет седмици и са на път да завършат и тази с повишения въпреки притесненията около фискалната криза в Гърция.

Икономическите данни от днес показаха, че индексът на потребителските цени отчита нулев ръст през февруари. Годишната инфлация в страната се забавя от 2,6% през януари до 2,1%, което ще помогне на Федералния резерв да запази рекордно ниските лихвени проценти в САЩ през следващите месеци.

Новите молби за помощи при безработица са намалели с 5 хил. до 457 хил. през изминалата седмица, а дефицитът по текущата сметка на САЩ се разраства до 116 млрд. долара през последното тримесечие на 2009 г. заради по-голямото увеличение на вноса на стоки в сравнение с нарастването на износа.

Акциите на FedEx поевтиняват с 1% до 88,92 долара на Нюйоркската фондова борса, след като щатската куриерска компания предупреди, че подновяването на програмите за изплащане на осигуровките на служители може да забави темпото на увеличение на печалбата през текущото фискално тримесечие.

Положителният финансов резултат на най-голямата компания за доставки на пратки по въздушен път в света се е увеличил със 146% на годишна база за тримесечието до края на 28 февруари до 239 млн. долара, или 76 цента на акция. Това надмина прогнозите на икономисти и на нейното ръководство.

Акциите на компанията за инвестиционни съвети за пенсиониране Financial Engines, която дебютира на Нюйоркската фондова борса през тази седмица, поскъпват с 4,3% до 17,40 долара за акция, което е с 45% над цената от 12 долара за акция, при която премина нейното първично публично предлагане. Един от основателите на компанията е носителят на Нобелова награда за икономика Уилям Шарп.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:58 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още