fallback

Разговорите за реформа на хедж фондовете в Европа пропаднаха

Въпросът бе изтеглен от дневния ред на днешната среща на финансовите министри от ЕС

14:25 | 16.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Финансовите министри на страните от Европейския съюз прекратиха опитите да стигнат до споразумение за регулиране на дейността на хедж фондовете и фондовете за дялови инвестиции в ЕС.

Това стана с решение на Испания, която, като ротационен председател на ЕС, изтегли темата от дневния ред на разговорите.

Преговорите по въпроса, който е доста деликатен и според мнозина има потенциала да разпали търговска война между ЕС и САЩ, продължиха повече от 11 часа, но не доведоха до нужните резултати.

Особено сериозна съпротива на приемането на правилата оказа Великобритания, която категорично отказа да се съгласи с намеренията на останалите страни.

Испанските дипломати изразиха надежда, че разговорите може да бъдат подновени и да се стигне до споразумение преди юни, предава FT. Именно тогава изтича испанският мандат за председателство на ЕС.

Най-разгорещените дебати са били посветени на темата за условията на достъп на хедж фондове от трети страни на пазара в ЕС и особено дали отделните страни да могат да взимат самостоятелни решения по въпросите на регулацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:02 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още