fallback

Щатските индекси не успяха да се откъснат от нулата

Смесените икономически данни предизвикаха колебание на Wall Street

23:22 | 12.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Щатските индекси бяха в безтегловност по време на по голямата част от петъчната търговия и не успяха да намерят посока заради смесените икономически новини.

Те показаха, че потребителите са увеличили своите покупки от веригите за търговия на дребно през февруари, но оценката им за икономиката се е влошила през март.

Неочакваното увеличение на продажбите на дребно даде позитивен импулс на трите индекса в началото на сесията и те добавиха близо 0,2 на сто към стойността си.

Малко след това обаче новината за намаляването на индекса на потребителското доверие на Мичиганския университет през март понижи котировките на Wall Street.

В крайна сметка разпродажбите на акции на компании от здравния, финансовия и комуналния сектор заличиха повишенията в добивния и индустриалния сектор.

По този начин и трите основни щатски индекса останаха в неутралната зона до края на сесията.

Индексът на 30-те най-активно търгувани борсови компании с най-голяма пазарна капитализация Dow Jones IA завърши с повишение от 0,1% до 10 624,69 пункта.

Широкият борсов измерител S&P 500 приключи сесията там, откъдето започна – на ниво от 1 149,99 пункта. Индексът, който обединява компаниите от борсата Nasdaq - Nasdaq Composite, също остана без промяна на ниво от 2 367,66 пункта.

Въпреки нестабилността на пазарите и волатилността на търговията през последните две седмици Dow завърши с повишения осем от предишните десет сесии. За S&P 500 и Nasdaq Composite девет от тях са били с позитивен завършек.

От началото на тази седмица Dow Jones IA се е повишил с 0,6%, S&P 500 е нараснал с 1%, а Nasdaq Composite – с 1,8 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:48 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още