fallback

Рутерът на Cisco ускори американските акции

Технологичният сектор отбеляза печалби на фона на иначе по-скоро колеблива сесия в САЩ във вторник

23:16 | 09.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Разкритите подробности около новия рутер на американската компания Cisco Systems дадоха тласък на акциите на целия технологичен сектор, което помогна за ръстове и на основните борсови индекси в САЩ въпреки иначе по-скоро колебливата сесия.

Cisco представи нов продукт, който според компания ще направи реалност „интернета на бъдещето” със скорост, която никой не си е представял досега.

Книжата на групата приключиха търговията без промяна в стойността си при ниво от 26,13 долара, като ръстът по позицията вече се случи в предходните сесии, когато инвеститорите бяха в очакване на презентацията във вторник.

За сметка на това акциите на AT&T, основният клиент на Cisco, скочиха с 1,15%, а тези на Apple добавиха към стойността си 1,8%.

На страната на „биковете” застанаха още акциите на AIG, поскъпнали с близо 12% поради спекулации, че компанията планира нови продажби на активи. В понеделник групата обяви, че е постигнала сделка за продажба на животозастрахователното си подразделение в Азия – American Life Insurance (Alico). То ще бъде закупено срещу сумата от 15,5 млрд. долара от MetLife, която е най-голямата животозастрахователна компания в САЩ.

Що се отнася до движението на основните борсови индикатори, Nasdaq Composite се повиши с 0,36% до 2341 пункта, S&P 500 нарасна с 0,17 на сто до 1140 пункта, а Dow Jones Industrial Average се покачи с 0,11 на сто до 10 564 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:13 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още