fallback

Moody's и Fitch размахаха пръст и на Великобритания и британските банки

Едната агенция предупреди, че показателите на страната се влошават, другата – че за рисковете за банките се увеличават

13:11 | 09.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Две от трите водещи агенции за кредитен рейтинг отправиха предупреждения, че ситуацията във Великобритания се влошава. Точно както се случи и на България, Fitch обяви, че показателите на страната като цяло стават по-слаби, а Moody's се зае да критикува банковата система.

Според Fitch рисковият профил на Великобритания се влошава, но все още няма вероятност страната да изгуби топ кредитния си рейтинг. Това, което притеснява анализаторите на агенцията, е тежкият път на отстраняване на проблемите в бюджета на Великобритания, посочва CNBC.

В същото време от Moody's посочиха, че може да се стигне до понижаване на рейтинга на няколко британски банки. Причината за това е очакваното изтегляне на извънредната финансова помощ за икономиката от страна на правителството и централната банка.

Това можело да постави под натиск финансовата система и заради сериозната обвързаност между отделните банки се предвижда понижението на рейтингите на доста от финансовите институции, посочват от Moody's, цитирани от Market Watch.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:19 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още