fallback

Бивш главен икономист съди Commerzbank за неплатени бонуси

Банката вече е загубила няколко дела, заведени от бивши старши изпълнителните директори в Лондон и Франкфурт

19:28 | 08.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Дейвид Оуен, бивш главен икономист на Dresdner Kleinwort – подразделение на Commerzbank AG, е завел дело в Лондон срещу банката за неплатени бонуси и обезщетение в размер на общо 500 хил. паунда (757 хил. долара), предаде Bloomberg.

Оуен е работил за Dresdner в продължение на 23 години, като последната му позиция е била главен икономист за развитите пазари. Заплатата му е била 125 хил. паунда, като му е бил обещан бонус от 315 хил. Евро, преди да бъде уволнен.

Срещу Commerzbank са заведени дела от над сто банкери за неплатени възнаграждения от януари 2009 насам, когато банката придоби Dresdner. От Commerzbank, втората по големина банка в Германия, заявиха миналия месец, че няма да плащат бонуси на инвестиционните си банкери за 2009 заради отчетената загуба от 4,5 млрд. евро.

Оуен, който сега е главен финансов икономист за Европа към лондонската компания Jefferies Group Inc., твърди, че не е бил „справедливо разгледан“ като кандидат за позиция в компанията след сливането.

Той е получил част от обещания му бонус и от обезщетението за уволнението, при условие че ще оттегли обвиненията си срещу банката, но сега търси по съдебен път и останалата част, която според него му се полага.

Банката вече е загубила няколко дела, заведени от бивши старши изпълнителните директори в Лондон и Франкфурт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:44 | 24.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още