fallback

Обама: Данните за заетостта показават, че предприетите мерки работят

Президентът е изтъкнал чистата енергия като фактор, който може да запази водещата роля на САЩ в световната икономика

20:24 | 05.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Според президента на САЩ Барак Обама днешните данни за заетостта в страната са показали, че мерките предприети от правителството дават резултат, съобщава Bloomberg. Той е призовал конгреса да разшири помощта си за безработните.

Макар и по-малко от очакваното „съкратените работни места са повече отколкото можем да приемем”, е заявил Обама след изнасянето на данните, според които безработицата в САЩ остава на нивото от 9,7%, а броят на лицата, ангажирани в неселскостопанските отрасли на икономиката е намалял с 36 хил. при очакван спад от 56 хил. лв.

Президентът е говорил в Арлингтън, Вирджиния, където е базирана компанията Opower, която разработва софтуер за компаниите от комуналния сектор, позволяващ да се снижат енергийните разходи.

Обама се е обявил в подкрепа на инициативите, създаващи работни места в тази част на енергийния сектор, която е фокусирана върху добиването на чиста енергия и повишаването на енергийната ефективност.

Opower е удвоила персонала си до 75 души през последната година и планира наемането на още 100 души до края на тази.

„Това е моделът, който искаме да видим в цялата страна”, е казал Обама. „Чистата енергия ще ни позволи да запазим водещата си позиция в световната икономика”.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:30 | 05.03.10 г.
fallback
Още от Свят виж още