fallback

Сблъсъци между демонстранти и полицията в Гърция

Полицията е използвала сълзотворен газ и шокови гранати, за да разпръсне протестиращите, които са хвърляли камъни

16:37 | 05.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Сблъсъци между гръцката полиция и демонстранти избухнаха в центъра на Атина по време на протест пред парламента, докато депутатите се подготвяха да гласуват проектозакона, с който в сила ще влязат новите мерки за намаляване на дефицита на страната, предаде АР.

Полицията е използвала сълзотворен газ и шокови гранати, за да разпръсне протестиращите, които са хвърляли камъни. В демонстрацията са участвали няколко хиляди души.

В същото време гръцкият премиер Георгиос Папандреу започна днес европейска обиколка с цел да потърси конкретни обещания за помощ от лидерите на Стария континент.

Папандреу е имал среща с премиера на Люксембург Жан-Клод Юнкер, като днес ще се срещне и с германския канцлер Ангела Меркел.

Германия обаче посреща със смесени чувства гръцкия премиер. Страната няма намерение да предлага на Гърция дори един цент помощ, заяви днес немският икономически министър Райнер Брюдерле.

Брюдерле е член на партията на Свободните демократи, които са част от управляващата коалиция в Германия, но са категорично против каквато и да е помощ за Гърция. В Християн-демократическия съюз на Меркел пък са по-умерени във вижданията си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:22 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още