fallback

Петролът поскъпна, но цената не успя да се задържи над 80 долара

Цената на априлските петролни фючърси се вдигна с 1,3% на фона на добрите икономически данни

22:51 | 02.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Подновеният икономически оптимизъм на инвеститорите повиши цената на петрола, като тя успя да прескочи психологическото ниво от 80 долара за барел по време на днешната търговия на Нюйоркската международна петролна борса, но не успя да се задържи над него до края на втората мартенска сесия.

Икономическите данни от днес показаха, че износът на Южна Корея е нараснал за четвърти пореден месец през февруари, а безработицата в Япония неочаквано се е понижила. Фабричният сектор на Индия продължава да расте с бързи темпове, а икономиката на Полша ускори своя ръст в края на 2009 г.

Американският лек суров петрол поскъпна с 98 цента, или 1,3%, за да приключи търговията на ниво от 79,68 долара за барел. По-рано днес цената на априлските петролни фючърси се вдигна за кратко до 80,95 долара за барел, което е най-високото ниво от 12 януари, предаде Wall Street Journal.

На международната петролна борса в Лондон брентът поскъпна с 1,29 долара, или 1,7%, до 79,01 долара за барел. През последните девет дена цената на енергийната суровина се движи в интервала от 77 до 81 долара за барел под влияние на данните за потреблението на петрол и курса на щатския долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:13 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още