fallback

AIG със загуба от 8,9 млрд. долара, акциите се срутиха с 8%

Застрахователният гигант е засегнат силно от такси по връщане на кредите към държавата

17:07 | 26.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американският застрахователен гигант AIG отчете загуба от 8,9 млрд. долара за четвъртото тримесечие на годината. Като основна причина за това се сочат увеличените резерви и изплащането на задълженията към държавата и свързаните с тях такси.

По-неприятната новина е свързана с предупреждение на AIG, че компанията може да има нужда от допълнителна държавна помощ. Това доведе до масирани разпродажби в първите минути на днешната търговия и отстъпление на акциите на компанията с над 8 на сто.

Въпреки всичко от AIG съобщават, че разполагат с достатъчна ликвидност да „финансират и ръководят бизнеса на компанията“, предава CNBC.

Коригираната с еднократните ефекти, загуба на застрахователя възлиза на 7,2 млрд. долара (53,23 долара на акция), след като през същия период на миналата година отрицателният резултат възлезе на цели 287,69 долара на акция.

В нетната загуба се включват 6,2 млрд. долара, свързани с погасяването на кредит към клона на Фед Ню Йорк, 2,8 млрд. долара за замразената продажба на NAN Shan Life, 2,3 млрд. долара увеличени резерви и други 2,7 млрд. долара данъчни ефекти, показва отчетът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още