fallback

Петролът с най-голям месечен ръст от октомври насам

Котировките се движат с повишение от 7,7 на сто преди днешния последен търговски ден от месеца

08:49 | 26.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола се насочва към най-голямото си месечно повишение от октомври насам, като е на път да отбележи ръст от близо 8 на сто. По този начин ще бъде компенсирано голяма част от отстъплението в размер на 8,2 на сто, отчетено през януари.

Сред основните причини за поскъпването на петрола през месеца са спекулациите, че ОПЕК няма да прибегне до увеличаване на производството си на петрол, предава Bloomberg. Към момента групата произвежда 24,845 млн. барела петрол дневно, което е с 4,2 млн. барела по-малко от нивата преди кризата.

Вчера цената на петрола се смъкна с 2,3 на сто до 78,17 долара за барел, тъй като върху пазарните настроения натежаха негативните новини за първоначалната безработица в САЩ. Тя отбеляза изненадващ ръст през последната седмица, което показа ясно, че проблемите на пазара на труда се запазват.

През нощта черното злато поскъпна с 0,3 на сто до 78,43 долара за барел.

В Лондон вчера петролът от сорта брент понижи цената си с 2,3 на сто до 76,29 долара за барел, отчитайки най-големия си дневен спад от 5 февруари насам. Тази сутрин брентът се движи с понижение от 0,4 на сто до 76,59 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:40 | 17.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още