fallback

JPMorgan търси разширяване на бизнеса си в Латинска Америка

Aмериканският банков гигант e в разговори за закупуване на дял от бразилския фонд Gavea

22:56 | 25.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

От JPMorgan Chase & Co. са говорили с Арминио Фрага, бившият бразилски централен банкер, относно закупуване на миноритарен дял в неговия фонд Gavea Investimentos Ltda., е заявил за Bloomberg източник, запознат с разговорите.

Разговорите са предварителни и до сделка може и да не се стигне, е пояснил източникът.

JPMorgan, втората по големина американска банка по размер на активите, се опитва да разшири присъствието си в Латинска Америка по отношение на управлението на активи и частното банкиране.

JPMorgan притежава компанията Highbridge Capital Management LLC, която управлява хедж фондове и взаимни фондове, разполагащи с 23 млрд. долара.

Фрага основа фондът Gavea през 2003 след края на четиригодишния му мандат като президент на бразилската централна банка. Преди това в продължение на шест години той управляваше активи във фонда на милиардера Джоржд Сорос.

Фондът Gavea управлява активи за 5,8 млрд. долара под формата на хедж фондове и фондове за инвестиции в частни компании.

Самият Фрага е член на JPMorgan’s International Council – съветът, който консултира щатската банка по въпросите на глобалния бизнес.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:32 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още