fallback

Индексите на Wall Street приключиха с ръст

Негативните данни за пазара на жилища предизвикаха известен смут, но индексите завършиха с повишения

23:09 | 24.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовата сесия в САЩ стартира с уверен ръст на основните индекси, но разочароващите данни за пазара на жилища успяха да заличат почти цялото повишение, постигнато в началото на търговията.

Постепенно обаче биковете отново се активизираха и за момента се наблюдава стабилно възходящо движение и на трите основни индекси. Според анализатори, цитирани от АР, основна заслуга за това има председателят на американския Федерален резерв Бен Бернанке.

Днес Бернанке говори пред американските законодатели, като потвърди ангажимента на централната банка да поддържа ниски лихвените проценти в САЩ толкова дълго, колкото е необходимо за гарантиране на устойчиво възстановяване от кризата.

Днешната сесия завърщши с ръст за индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average, който напредна с 0,9 на сто до 10 374 пункта. Широкият бенчмарк S&P 500 пък увеличи стойността си с 0,97 на сто до 1 105 пункта.

Като цяло на борсата в Ню Йорк 70% от компаниите се търгуват с повишение, като най-голяма активност има по позициите на Citigroup и Bank of America. Акциите на двете банки поскъпнаха с по над 2 на сто.

Индексът Nasdaq Composite повиши стойността си с 1,01 на сто до 2 236 пункта.

 

 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:22 | 29.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още