fallback

Home Depot увеличава дивидента си заради добри финансови резултати

Най-голямата търговска верига за стоки за дома в САЩ отчете 324 млн. долара печалба за последното тримесечие

17:33 | 23.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Най-голямата търговска верига за стоки за дома в САЩ Home Depot изненада приятно своите акционери с новината, че ще увеличи дивидента за последното тримесечие, след като печалбата за периода надмина пазарните очаквания.

Компанията, която от 1999 г. участва в състава на престижния борсов индекс Dow Jones IA, за последно е вдигнала своя дивидент през 2006 г., предаде Bloomberg.

Нетната печалба на Home Depot за трите месеца до 31 януари възлиза на 342 млн. долара, или 20 цента на акция. Преди година търговската верига е имала загуба в размер на 54 млн. долара, или 3 цента на акция. След като се изключат еднократните приходи и разходи, печалбата на акция възлиза на 24 цента, което се оказа над средните прогнози на анализаторите за печалба от 16 цента на брой.

Продажбите на магазините от веригата на Home Depot, които са били отворени повече от 12 месеца, са се увеличили с 1,2% на годишна база през разглежданото тримесечие. За това е помогнала нарасналата активност на пазара на недвижими имоти през последните месеци. По-рано днес стана ясно, че цените на жилищата в големите градове в САЩ нараства за седми пореден месец през декември.

Home Depot ще увеличи дивидента на акция за изтеклото тримесечие с 5 цента до 23,63 цента.

Акциите на Home Depot поскъпват с 1,1% до 30,65 долара за акция един час след началото на днешната сесия на Нюйоркската фондова борса. През последните 12 месеца пазарната капитализация на веригата се е е увеличила с 64% до 52,1 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:05 | 20.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още