fallback

Тегленето на печалби не успя да свали петрола под 80 долара

Очакванията за петролните запаси на САЩ сложиха край на продължилото пет последователни дни рали

08:40 | 23.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола успява да се задържи на границата от 80 долара за барел въпреки разпродажбите от изминалата нощ. През последните часове ставаме свидетели на ликвидирането на позиции с цел прибиране на печалби след мощния ръст от близо 8 на сто през последните пет дни.

Прибирането на печалби идва в очакване на данните за нов ръст на петролните запаси в САЩ, което да даде поредното доказателство, че излизането от кризата не се осъществява с необходимата за устойчив ръст на котировките скорост, пише Bloomberg.

На борсата в Ню Йорк вчера изтече срокът за търговия с мартенски фючърси върху лек суров петрол. Сесията донесе ръст на котировките от 0,4 на сто до 80,16 долара за барел, което означава, че за последните пет дни черното злато е поскъпнало с над 8 на сто.

Тази сутрин априлските контракти се търгуват на ниво от точно 80 долара за барел, което е понижение от 0,4 на сто спрямо вчера.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент с доставка през април поскъпна с 0,5 на сто до 78,61 долара за барел, което е най-високото ниво на затваряне от 12 януари насам. През нощта брентът изгуби 0,4 на сто и по време на азиатската търговска сесия се котира по 78,28 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:47 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още