fallback

Шефът на Royal Bank of Scotland се отказва от бонуса си

Жертвайки своя собствен бонус, Хестър се надява да убеди правителството да разреши на банката да плати 1,3 млрд. лири като премии на служителите в инвестиционното подразделение

13:17 | 22.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Изпълнителният директор на британската банка Royal Bank of Scotland (RBS), от чийто капитал 84% са собственост на държавата от разгара на финансовата криза, ще се откаже от бонуса си за 2009 г., съобщава Financial Times.

Според всекидневника Стивън Хестър, който отговаря за спасената от правителството финансова институция от 2008 г., ще откаже да вземе общо 1,6 млн. лири, следвайки примера на конкурентната банка Barclays. Последната не получи никакви финансови инжекции от държавата по време на кризата.

Жертвайки своя собствен бонус, Хестър се надява да убеди правителството да разреши на банката да плати 1,3 млрд. лири като премии на служителите в инвестиционното подразделение на RBS.

Според изданието този ход ще окаже допълнителен натиск върху шефа на Lloyds Banking Group (LBG) Ерик Даниелс той също да се откаже от своите допълнителни възнаграждения за миналата година. От Lloyds обаче на практика не присъстват на инвестиционния пазар и смятат да изплатят на служителите си бонуси за общо само 200 млн. лири за миналата година.

RBS ще обяви финансовите си резултати за 2009 г. в четвъртък, а LBG ще представи своите в петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:46 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още