fallback

3TS Capital Partners планира нови инвестиции в ЦИЕ

Компанията за дялови инвестиции иска да привлече 150 млн. евро за фонд за инвестиции в региона

13:11 | 19.02.10 г.

Компанията за дялови инвестиции 3TS Capital Partners иска да привлече 150 млн. евро за фонд за инвестиции в Централна и Източна Европа, съобщи румънското бизнес издание Ziarul Financiar.

„Мисля, че ще инвестираме между 50 и 100 млн. евро в Румъния. Обмисляме инвестиции в медицински услуги, търговия на дребно, финансови услуги, медии, технологии и възобновяема енергия“, казва Даниел Линч, управляващ директор на 3TS Capital Partners.

През следващите няколко седмици 3TS ще започне да набира средствата, като сред заинтересованите да инвестират в този фонд е Европейската банка за възстановяване и развитие.

Според Михай Сфинтеску, представител на 3TS в Румъния, типичната инвестиция на фонда ще е между 7 млн. и 20 млн. евро, а средната ще е 12-14 млн. евро.

В Румъния 3TS наскоро финализира последната транзакция на пазара на частни медицински услуги, след като продаде миноритарния си дял в оператора на частни клиники Centrul Medical Unirea, допълва изданието.

3TS Capital Partners е компанията, която управлява съвместния със Cisco фонд 3TS Cisco Growth Fund, придобил през февруари миналата година дял от 16,77% в Инвестор.БГ АД. През октомври и ноември фондът придоби допълнителни 1,17%, а през декември – още 1,25% от капитала на дружеството.

По-рано през същия месец 3TS Growth Fund разшири позициите си на интернет пазара в Източна Европа, като придоби миноритарен дял и в една от най-големите интернет компании в Румъния – InternetCorp.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:02 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още