fallback

Президентът на Toyota ще изяснява изтеглянията на коли пред щатския конгрес

В момента Toyota продължава да изтегля от пазара 8,5 млн. коли в световен мащаб, от които 6 млн. в САЩ

10:29 | 19.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Президентът на Toyota Акио Тойода ще даде през следващата седмица показания за програмата на компанията за изтегляне на автомобили от пазара пред Конгреса на САЩ, предаде ВВС.

По-рано той даде да се разбере, че по-скоро ще ръководи програмата от Япония, отколкото да пътува до Вашингтон. Очаква се Тойода да се яви пред комитет на Конгреса в сряда.

Той е взел това решение, след като председателят на въпросния комитет за контрол Едолфъс Таунс официално го е призовал да „изясни“ как действа програмата.

„Хората не са сигурни какъв точно е проблемът, дали е безопасно да карат колите си или какво трябва да направят по въпроса“, посочва Таунс.

В момента Toyota продължава да изтегля от пазара 8,5 млн. коли в световен мащаб, от които 6 млн. в САЩ. Основните проблеми при автомобилите са три – неизправен педал за газта, педал за газта, който се заклещва в стелките на пода, и проблем със спирачната система на хибридния модел Prius.

В САЩ Toyota е критикувана, че твърде бавно е започнала и изпълнява изтеглянията на автомобили, срещу компанията започна предварително разследване.

Ето и историята на изтеглянията на автомобили от страна на Toyota до момента:

- септември 2007 г., в САЩ: 55 хил. автомобила модел Camry и Lexus заради стелките на пода; - октомври 2009, в САЩ: 3,8 млн. коли модел Toyota и Lexus, отново заради стелките; - ноември 2009, САЩ: изтеглянията заради стелките достигат 4,2 млн.; - януари 2010, САЩ: 2,3 млн. коли модел Toyota заради неизправен педал на газта; - януари 2010, САЩ: 1,1 млн., модел Toyota, заради стелките; - февруари 2010, Европа: 1,8 млн. заради педала на газта; - февруари 2010, Япония и САЩ: 200 сигнала за проблем със спирачната система на новия Prius; - февруари 2010, в световен мащаб: 436 хил. хибридни автомобила изтеглени заради спирачната система; - февруари 2010, САЩ: 8000 пикапа Tacoma.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:54 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още