fallback

Цената на петрола се устреми към 79 долара

Поевтиняването на щатския долар засенчи новината за увеличението на петролните запаси на САЩ

22:35 | 18.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола се устреми към 79 долара за барел по време на днешната сесия на петролната борса в Ню Йорк, след като щатският долар поевтиня срещу повечето основни валути и засенчи новината, че запасите от енергийната суровина в САЩ са се увеличили два пъти повече от очакваното през изминалата седмица.

Американският лек суров петрол поскъпва с 2,2% до 79,01 долара за барел малко преди края на волатилната сесия на международната петролна борса в Ню Йорк. По-рано днес мартенските петролни фючърси се търгуваха за 76,32 долара за барел. В Лондон брентът с доставка през март поскъпва с 2% до 77,77 долара за барел.

През последните шест месеца цената на енергийната суровина варира в интервала от 69 до 84 долара за барел на фона на плавното възстановяване на търсенето и на световната икономика от кризата. Потреблението на суров петрол в най-големия консуматор на енергийни ресурси в света – САЩ, продължава да бъде занижено.

В резултат на това запасите от суров петрол на САЩ са нараснали с 3,1 млн. барела, или с 0,9%, до 334,5 млн. барела в рамките на предишната седмица. Това стана ясно от последните данни на Министерството на енергетиката на САЩ. Средните прогнози на икономистите бяха за увеличение на петролните резерви от 1,5 млн. барела.

Това е петото им увеличение за последните седем седмици.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:24 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още