fallback

Goldman Sachs съди седем бивши служители заради бягство в Credit Suisse

Седмината напуснали без предупреждение, за да започнат работа в конкурентната банка

14:35 | 18.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Goldman Sachs съди седем бивши високопоставени служители от инвестиционния си отдел за това, че са напуснали банката без предупреждение, за да започнат работа в Credit Suisse, съобщава Ройтерс.

Трима инвестиционни банкери на ниво вицепрезидент, двама експерти и двама директори напуснаха Goldman Sachs на пети февруари, за да се присъединят към Credit Suisse. Така те са ощетили бившите си работодатели с десетки милиони долари, се казва в съдебния иск, заведен от Goldman Sachs.

Според документите, представени в съда, петимата служители, които са работили в офиса на Goldman Sachs в Атланта, непосредствено след напускането си са влезли в контакт и са направили опит да привлекат клиенти и служители на Goldman Sachs в нарушение на договорите си.

Goldman Sachs и Credit Suisse не са открити за коментар.

Един от обвинените служители – Дейвид Грийн, е информирал директора на Goldman Sachs в Атланта Дейвид Фокс за това, че от Credit Suisse са готови да му предложат 11 милиона долара, за да смени работата си, се посочва в документите.

В искането си пред съда Goldman Sachs настоява на обвиняемите да бъде забранено да използват или разпространяват вътрешна информация, до която са имали достъп, докато са работили в банката, както и да върнат всички документи, собственост на Goldman Sachs, които вероятно са останали в тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:11 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още