fallback

Г. Папандреу: „Бургас-Александруполис“ може да стартира след половин година

Според гръцкия премиер, ОВОС и споразумението за транзита на петрол може да са готови до половин година

17:54 | 15.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Строителните работи по проекта за нефтопровода „Бургас-Александруполис“ може да стартират още след половин година. Това завява в интервю за РИА Новости гръцкият премиер Георгиус Папандреу.

Днес той е заминал на двудневно работно посещение в Москва по покана на руския премиер, където между основните теми на обсъждане ще бъдат енергийните.

По думите на Папандреу „институционалните рамки, в т.ч. оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) и споразумението за транзитирането на петрола, би трябвало да бъдат завършени през следващите 6 месеца и веднага след това може да започне самото строителство“.

През декември миналата година по време на проведеното в София заседание на междуправителствената българо-руска търговско-икономическа комисия министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков повтори становището на премиера, че окончателното решение за строителството на петролопровода ще бъде взето след извършване на ОВОС. Тоест строителството ще започне, ако екологичната оценка е положителна.

А това, според Бойко Борисов, може да стане ясно след година и половина, т.е. около средата на 2011 г.

Първоначално се предвиждаше строителството на „Бургас-Александруполис“ да започне в началото на тази година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:51 | 15.02.10 г.
fallback
Още от Свят виж още