fallback

Европейският шеф на GM става изпълнителен директор на индийската Tata

55-годишният Карл-Питър Форестър ще отговаря за всички операции на индийската компания, включително за марките Jaguar и Land Rover

16:48 | 15.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Карл-Питър Форестър, който доскоро оглавяваше европейския бизнес на американския гигант General Motors (GM), става главен изпълнителен директор на индийския автомобилен производител Tata Motors, предаде AP.

55-годишният Форестър ще отговаря за всички операции на индийската компания, включително за марките Jaguar и Land Rover.

Той поема поста от Рави Кант, който управляваше Tata от 2005 до 2009, след което стана заместник-председател на Борда на директорите.

През януари директорът на Jaguar Land Rover Дейвид Шмит подаде оставка и Кант пое временно неговия пост. Шмит беше на тази позиция от 2008 след закупуването на Jaguar Land Rover от предишния й собственик Ford Motor за 2,3 млрд. долара.

От компанията Tata уточняват, че все още не са решили дали ще търсят заместник на Шмит или Форестър ще поеме и неговите задължения за постоянно.

За четвъртото тримесечие на 2009 г. приходите от продажби на Tata отбелязаха ръст от 88,7% на годишна база до 1,9 млрд. долара.

Jaguar Land Rover обаче продължава да бави растежа на групата въпреки взетите агресивни мерки за контролиране на разходите, включително и съкращаване на работни места. По данни на Тата подразделението е генерирало загуба от 98,3 млн. долара за тримесечието към края на септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:30 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още