fallback

В Италия откраднали милиони евро от бюджета при строеж на инфраструктура

Само при строителството на конферентната зала, предназначена за „срещата на върха“, има завишение на стойността й с 28 млн. евро

11:38 | 15.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

По данни от следствените действия, които провежда прокуратурата на Флоренция (Италия), при изграждането на инфраструктурни обекти за „срещата на върха“ на Г8 през миналата година, която трябваше да се състои на италианския остров Мадалена, са откраднати милиони евро, отпуснати от държавния бюджет. Това пишат днес италиански медии.

Срещата на Г8 обаче се проведе в град Аквил по указание на премиера Силвио Берлускони.

Според данните на следствието, получени в резултат на подслушани телефонни разговори, милиони евро бюджетни средства са разграбвани, след като са били подкупени високопоставени държавни чиновници.

За периода от юли 2008 г. до май 2009 г. за подготвителните работи по предстоящата „среща на върха“ са изразходвани общо 327 млн. евро.

Според предварителни сведения от следственото дело само във връзка със строителството на конферентната зала, предназначена за работата по време на срещата, има завишение на стойността й с 28 млн. евро.

Във връзка със скандалните разкрития преди дни беше арестуван ръководителят на Висшия съвет на обществените работи на Италия, а също и трима държавни чиновници и предприемач, занимаващи се пряко със злополучните инфраструктурни работи, и сега те се разпитват в римски затвор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:32 | 15.02.10 г.
fallback
Още от Свят виж още